EXPOSICIONS AL MUSEU


ànimes del bosc

Esperança Holgado Duarte (ceràmica i gravats ) Jordi García Petit (dibuixos)

De l'1 al 31 de juliol de 2024
Horaris del Museu:

OBERT Dissabtes i Festius de 10h a 14h i de 17h a 20h.
Diumenges de 10h a 14h.

Nadal, Setmana Santa (vacances escolars) i Estiu (del 15 de Juliol a l'11 de Setembre) obert de Dimarts a Diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h, Diumenge tarda i Dilluns Tancat.

Visites concertades per grups minim 15 persones.
ITINERARI BOTÀNIC VALL DE MOLA


 
Aquest itinerari arrenca a 1 km del poble de Tuixent en la direcció de Sant Llorenç de Morunys i Port del Comte. Just on comença la vall de Mola, al pont del Regatell.

El recorregut fins als Planells del Sastró  (final de l’itinerari) té aprox. 2,5 km, i es fa pel camí vell, vorejant el riu de Mola, amb la circulació restringida, només per a vianants.

Aquesta vall té una gran varietat de plantes remeieres i permet, en un curt recorregut, trobar  més 60 espècies diferents. Moltes d’elles son plantes molt conegudes (farigola, sajolida, hisop, espígol, orenga, etc), altres son verdaderament curioses i menys conegudes (orella d’ós, cua de cavall, agrella, etc).

 

Segurament que aquest indret era un dels més concorreguts per  les trementinaires que tantes herbes i olis remeiers, havien escampat per totes les contrades catalanes en les seves “marxes”  (recorreguts) durant més de 100 anys.

Aquesta iniciativa conjunta del Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Museu de les Trementinaires de Tuixent, vol contribuir a la difussió de les plantes remeieres i de tot el mon de les trementinaires.

Esperem el respecte i la col·laboració de tots.
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Ruta de les Plantes medicinals CATALA.pdf
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Tríptic Ruta plantes medicinals anglés .pdf
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Tríptic Ruta de les Plantes medicinals cast.pdf
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Tríptic Route des plantes médicinals frances pdf.pdf